Podivné záběry UFO (3) 

Záhadné fotografie farmáře Trenta 

Po více než 60 letech badatelé obrátili pozornost ke snímkům, které dosud patřily k nejvěrohodnějším.
Dne 11.5.1950, farmář Paul Trent z McMinnville v Oregonu udělal dvě fotografie objektu, o kterém prohlašoval, že šlo o létající talíř (termín „UFO“ ještě neexistoval).
Existují rozpory ve výpovědi paní Trentové o tom, kde byl její manžel, když byl objekt poprvé spatřen, a kdy šel dovnitř, aby si vzal fotoaparát. Neřekli nikomu nic o fotografiích, ani nespěchali je dát vyvolat. Film obsahující neocenitelné snímky létajících talířů byl ponechán ve fotoaparátu až na Den matek, kdy byl film nasnímán celý.
Obr. 1. Trentova první fotografie (scan první generace)
Poté, co byl vyvolán film, bylo to nahlášeno. Badatel, který přišel vyslechnout manžele Trentovy, našel nenahraditelné negativy ležící „na podlaze pod pohovkou, kde si s nimi hrály Trentovy děti.“ (1)
Obr. 2 Trentova druhá fotografie (scan první generace) 
Obr. 3 
Příběh se poprvé objevil 8.6.1950 v místních novinách Telefon Register. (obr. 3) K senzaci celostátního rozsahu došlo, když 26.června 1950 fotky vyšly v Life, jednom z největších časopisů v Americe. (obr. 4)
Obr. 4 Článek v časopisu Life. Fotografie jsou shora oříznuté, došlo k odstranění drátů. 
Slavná Condonova Zpráva zahrnula Trentovy fotografie v rubrice fotografických případových studií Case 46 (2). řešitelem byl William K. Hartmann (3), který byl mimochodem, prvním člověkem, který přišel s aktuálně přijímanou teorií o původu vztahu Země a Měsíce.
Tato analýza zasluhuje pozornost, a to zejména z důvodu Hartmannova závěru o tom, že jde o jednu z mála zpráv o UFO, ve které byly všechny faktory vyšetřeny, včetně geometrických, fyzikálních i psychologických, a zdají se být v souladu s tvrzením, že došlo k pozorování mimořádného létajícího objektu, stříbřitého, kovového, ve tvaru disku, o rozměru desítky metrů v průměru, a evidentně umělého, který letěl na dohled od dvou svědků.
Některé fyzikální faktory, jako je přesnost určitých fotometrických opatření originálních negativů svědčí proti podvodu, i když Hartmann uznává, že určité pochybnosti mohou plynout ze skutečnosti, že objekt je pod dvojicí vodičů. Je tedy možné, že by model mohl být zavěšen na jednom z drátů. Tato možnost je posílena tím, že pod objektem je zhruba stejný bod na obou snímcích, a to navzdory tvrzení svědků, že snímky byly zhotoveny ze dvou různých pozic.
Trentovy fotografie se od té doby široce publikovaly.
Obr. 5
Obr.6  Podle Carpentera byl Trentův objekt zpětné zrcátko starého auta. 
Badatelé po více jak 60 letech začali údaje a fotografie opětovně prověřovat za pomoci digitální techniky.
V roce 2004 fotografie prozkoumal Joel Carpenter (1959 – 2014). (4) Zjistil, že Trent byl s aparátem při focení překvapivě blízko k zemi. Z nějakého podivného důvodu Trent nestál rovně, ale místo toho se přikrčil (nebo klečel), aby UFO vyfotografoval. Navrhl také, že „objekt“ bylo zpětné zrcátko starého auta. (obr. 6)
Obr. 7 Trentovy fotky – „UFO“ vypadá jako malé a je relativně blízko. 
V roce 2013 skupina francouzských skeptiků (IPACO) provedla hloubkové šetření fotografií z McMinnville. Začali s obvyklým popisem linií pohledů na objekt na každé fotografii, u nichž se předpokládají způsoby zavěšení, atd. a došli k závěru, že objekt je malý model. (5)
Američtí ufologové Bruce Maccabee a Brad Sparks s francouzskou zprávou nesouhlasí. (6)
Další výzkumník Jay J. Walter z Phoenixu v Arizoně, autor napínavého hororového románu Blood Tree  (7), provedl své vlastní šetření.
Za pomocí programu ArtGem prověřil skeny originálních fotografií (8) a odhalil nitě nad objektem na obou fotografiích. Není však zřetelná po celé délce, což je v souladu se zjištěním francouzských skeptiků, kteří pracovali s jiným druhem skenování.
Obr. 8, 9 Walter objevil zavěšení předmětu na niti. 
Obr. 10 . 
Další z jeho objevů je to, co on nazývá „logo“. Je to zřejmě rovná plocha se dvěma otvory, zjevně od držáku. (obr. 11)
Obr. 11 „Logo“ – ploška na držák  
Walter se domnívá, že dotyčný objekt je krytka od motoru, přibližně osm centimetrů v průměru.
„Myslím, že Trent šel jednoho večera do garáže, přivázal krytku ke starému šroubu, hodil nit přes drát a pak udělal dva snímky.“
Závěr:
Trentovi lhali o denní době, kdy byly snímky pořízeny, lhali o dalších aspektech případu. Až za pomocí skenování s vysokým rozlišením byl odhalen podvod, který nebylo možné tehdy odhalit ani z originálních negativů filmu 35 mm.
Odkazy
Podle: 
http://badufos.blogspot.cz/2014/09/special-report-trent-ufo-photos-best-of.html 
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread506175/pg8 
http://kevinrandle.blogspot.cz/2014/09/more-thoughts-on-mcminnville.html