Podivné útvary na snímcích z Marsu (21)

Duchové z marťanského hřbitova?

Pojízdný robot „Spirit“ (což znamená „duch“ nebo také „přízrak“), zaznamenal na Marsu objevování a mizení nějakých předmětů

Obr. „Lebka“ v kráteru Gusev: není z nějakého místního hrobu?

Pozemský „Spirit“ pracoval na Marsu po dobu delší než pět let v okolí kráteru Gusev. Zjistil však docela pozoruhodné věci – objekty, vypadající, jako by byly vytvořené uměle, a další, které mění svou polohu…

Už jsme psali v předchozích dílech o figurce s nataženou rukou, nazvanou „Marťanka“, kámen s reliéfem mayského člověka, kameny, podobající se humanoidním lebkám, kameny, připomínající ptáky, kosti, kleště, desky, talířky …

Mnozí hledači marťanských tajemství našli tyto artefakty na oficiálních fotografiích NASA. Upozorňují na to, že jde o příliš mnoho záhad na tak relativně malém prostoru. A tyto předměty velmi připomínající pozůstatky hrobů a náhrobků. Nejezdí robot Spirit na starověkém hřbitově? Nefotografuje to, co z něj zůstalo?

A jaký by to byl hřbitov bez přízraků? I ty zde jsou a přešly před objektivem „Spiritu“.

Známý americký fotoarcheolog Joseph Skipper upozornil na několik po sobě jdoucích záběrů, pořízených navigační kamerou 1830, 1833, 1836 a 1843 den pobytu robota na Marsu. Je zde zachycena skupina čtyř kamenů.

Obr. 1830-tý den: mezi kameny (2) a (3) není nic pozoruhodného – normální terén.

1833 den: mezi kameny (2) a (3) se objevila jakási tmavá pyramida. Den 1836: pyramida zmizela. A objevuje se opět 1843. den, ale vlevo od kamene (1). Jako kdyby přeskočil dva. A na jejím místě vznikl tmavý kroužek.

Záhada … a není to možné vysvětlit tím, že se „Spirit“ pohyboval mezi kameny. V podstatě stál na místě, úhel snímání se změnil jen málo, ne tak, aby se pyramidy na některých snímcích mohly schovat za kameny.

Můžeme předpokládat, že každý záběr je složen z několika jiných a pyramidka je prostě závada při složení snímků? Ale navigační kamera snímá krajina najednou – to, co vidí před sebou. A pak tyto snímky jsou použity pro směrování další cesty robota.

To vše dává dojem, že jde o pozůstatek marťanského hřbitova. A nebo působení živých tvorů, jak předpokládá J. Skipper. Ale rozumné vysvětlení těchto jevů zatím chybí.

«Hmyz» ?

Dva záběry ze stejného místa ukazují záhadnou tmavou skvrnu na prvním snímku pod levým kamenem. J. Skipper to nazval «Brouk» – A na druhém záběru „brouk“ už není.

Badatel se snažil o zvětšení obrazu, ale podrobnosti marťanského hmyzu se neobjevily. Ale jen nížeji se objevil malý okrsek s čtverečky – jako když se z místa něco uměle vystřihne a nahradí se to něčím jiným. Co tam bylo? J. Skipper říká – něco opravdu závažného. Skutečnost, kterou veřejnost nesmí vidět. NASA ji odstranila, ale nevšimla si „brouka“.

Obr. «Hmyz» ? Dva záběry ze stejného místa. První zachycuje černou skvrnu pod prvním kamenem. J. Skipper to nazval «Brouk» – A na druhém „brouk“ už není.

Existuje život na Marsu? „Ano,“ říkají fotoarcheologové. „Mizí a skáče…“