Povídačky Paula Hellyera

Paul Hellyer (1923-2021), bývalý ministr obrany Kanady, říkal: „Mimozemšťané? Já jen vím, že existují…“
Bývalý vysoký činitel trval na tom, že se zástupci mimozemských civilizací navštěvují naši planetu po tisíce let a jsou na ní i nyní.

Létají celými flotilami…

V předvečer nového roku 2014 na předním televizním kanále „Russia Today“ s ním besedovala Sofie Ševardnadze (1). Rozhovor s Paulem Hellyerem byl jednoznačně úspěšný. Koneckonců, řekl něco, co přinese čtenářům husí kůži.

Bývalý kanadský ministr obrany opět nezklamal. Na záludné otázky „Proč si myslíte, že UFO jsou skutečné jako letadla létající nad našimi hlavami?“ jí odpověděl: „Já jen vím, že mimozemšťané existují.“
Dále asi za půl hodiny Paul Hellyer řekl, co vlastně všechno ví.

Konkrétně, že v roce 1961 se objevila flotila asi 50 UFO, která zamířila na jih, přes území NATO z SSSR. To způsobilo rozruch. Vrchní velitel spojeneckých sil v Evropě v panice téměř stiskl pověstné tlačítko.

Flotila se konečně otočila a zamířila k severnímu pólu. Vyšetřování incidentu, podle kanadského ministra obrany v důchodu, trvalo tři roky.

Výsledky ukázaly, že nejméně čtyři typy bytostí navštěvují Zemi po tisíce let. Nyní na naší planetě může být asi 80 zástupců různých civilizací.

Obr.1 Ve svých 90 letech Hellyer vypadal vesele a rozumně. Russia Today poskytl rozhovor v Montrealu. Foto: Russia Today

Hellyer říká, že v posledních letech se mimozemšťané stali aktivnějšími. Zvláště poté, co jsme vymysleli a odpálili jadernou bombu. Obávají se, že lidé by mohli použít jadernou zbraň, což by mohlo mít vliv nejen na Pozemšťany, ale na celé kosmické společenství.

Každý týden dochází ke třem nebo čtyřem setkáním s mimozemšťany Paula Hellyera netrápí skutečnost, že seriózní vědci nepotvrzují existenci mimozemských civilizací. Bohužel, prostě k nim nedošly závažné informace. Ale jen k němu každý týden e-mailem přijdou tři nebo čtyři dopisy, ve kterých autoři vypráví o setkání s mimozemšťany. Jedni s nimi vstupují do telepatického kontaktu, jiné pozemšťany unáší do „létajících talířů“, a někteří letí dokonce s mimozemšťany na jejich domovskou planetu.

Podle bývalého ministra obrany, mimozemšťané, kteří jsou nyní na Zemi, pocházejí z několika různých míst. Jsou zejména z planetárního systému hvězdy Zeta Reticuli, z Plejád, Orionu, Andromedy a Altairu. Proto jsou různí také mimozemšťané. Jsou to ti, kteří jsou zobrazováni ve sci-fi filmech – malí, šediví, s velkou hlavou a očima. Pak to jsou ti, kteří se nám nejvíce podobají – vysocí, bílí. Jsou tu i takoví, které od lidí nelze vůbec rozeznat.

Hellyer řekl, že tyto rasy jsou k nerozeznání – mimozemské ženy se oblékají jako jeptišky a chodí do Las Vegas klidně nakupovat.

Mimochodem, Hellyer vystoupil loni na jaře na konferenci „Občanské slyšení pro odtajnění“ ve Washingtonu. Řekl tam, že nejméně dva „vysocí bílí“ pracující pro americkou vládu na polygonu v Indian Springs v Nevadě. Pobývají na území Spojených států na letecké základně Air Force, spolupracují s armádou a dělí se s ní o svoje technologie.

Mimozemšťané zde mají různé cíle a úkoly. Například v USA, Číně nebo v Rusku. Ale většina se chová k pozemšťanům mírumilovně. Otevřeně proti nám – třeba jako Arabové proti Židům – vystupují pouze dva typy mimozemšťanů.

Hellyer sám viděl UFO jen jednou – před několika lety. Ale pozorování bylo přesvědčivé. Objekt vypadal jako hvězda, rychle přeletěl po obloze, a dramaticky změnil směr pohybu.

Když mluvil o tomto případu, bývalý ministr řekl: Betlémská hvězda, která ukázala cestu Třem králům cestu k novorozenému Ježíši, byl vlastně také jeden z „létajících talířů“ Boha. Tak to řekl, bez mrknutí oka.

Něco je tam venku…

Podle Hellyera jsou vlády dostatečně informované, ale skrývají pravdu pod dobrými úmysly – je jím strach z paniky. Ale jednou závoj tajemství spadne. Kromě jediné výjimky, říká veterán, by mělo být zveřejněno 95 až 98 procent informací. Stejně ví jednu nebo dvě věci, o kterých nestojí za to mluvit veřejně, alespoň ne teď.

Stejně jako se některé děti nerady loučí s představami o Santa Clausovi, když vyrostou, Hellyer věří, že daňoví poplatníci, kteří dodržují zákony, jsou docela schopni přijmout novou širší skutečnost, že žijeme v prostoru a spolupracujeme s životem v jeho různých formách.

Skutečnost, že jsou některé civilizace vyspělejší než my, může být ponižující, ale může to být nezbytný krok pro přežití lidstva.

Dědečkovy pohádky pokračují …

Nezasvěcené čtenáře kanadský důchodce může šokovat. Jde o senzační informace, a překvapuje i forma prezentace takových údajných faktů. Jenže znalci už dlouho sledují proces, ve kterém Paul Hellyer hraje už 10 let. Říká stále totéž, jen mění pouze pořadí.

Milý a veselý stařík, kterému je již 90 let, se stal okamžitě slavným poté, co v roce 2005, vystoupil na sympoziu na univerzitě v Torontu. Tam veřejně vyslovil dnes už klasický, široce známý výrok: „UFO jsou stejně skutečné jako letadla létající nad našimi hlavami.“

Tato slova bývalého ministra velmoci, jedné z vedoucí „osmičky“, mu zajistila okamžitou popularitu.

Samozřejmě to, že Hellyer byl ministrem obrany, vzbuzuje důvěru. Znamená to, že jde o muže, který může opravdu vědět něco úžasného. Ve skutečnosti, když byl ministrem, nepovažoval UFO za závažný problém.

Ačkoli během jeho kariéry – v letech 1966-1967 – došlo k velkým vlnám pozorování UFO, které zachvátily i Kanadu, což plyne z odtajněných dokumentů US Air Force. Ale nebyla přijata žádná mimořádná opatření.

Jenže nyní Hellyer čerpá své informace z velmi pochybných a často jednoduše z úplně falešných zdrojů. Například z knihy Philipa Corso (2) „The Day After Roswell“ (3), na kterou se často odkazuje. Ta je již dlouho známa jako úplně falešná.

A o „vysokých bílých mimozemšťanech“ pracujících pro americkou vládu, se Hellyer dozvěděl z knihy Charlese Halle „Millennial Hospitality“ („Tisícileté pohostinství“) (4). Ale to je – fantastický román.

Každý si to může přečíst na druhé stránce knihy: „Tato kniha je fikce a všechna místa, události a situace jsou smyšlené. Jakákoliv podobnost se skutečnými osobami, ať už živými či mrtvými, jsou náhodné…“

Stručně řečeno – bajky ministra v důchodu nejsou o nic víc důvěryhodnější než jiných podvodníků a pomatenců z internetu. Ale jde o výborný zdroj pro šíření nesmyslů. Daleko lepší než ostatní.

Kdo byl Paul Hellyer?

Paul Theodore Hellyer (5) – kanadský inženýr, politik a spisovatel. Narodil se 6.8.1923. V roce 1941 absolvoval Institut letectví Curtisse Wrighta ve Spojených státech. Pracoval v továrně „Flying Aircraft.“ Chtěl jít na frontu jako pilot, ale sloužil jako řadový voják u dělostřelectva až do konce války. Ve volbách v roce 1949 se stal nejmladším poslancem za liberální stranu. Vrchol kariéry bylo jmenování ministrem obrany Kanady (1963-1967). Později byl zvolen několikrát do parlamentu jako nezávislý kandidát. V roce 1997, Paul vytvořil „Kanadskou stranu výrobců“ namířenou proti globalizaci, ale neměl úspěch a nezajistila mu místo v parlamentu po volbách v letech 1997 a 2000. Dalších voleb se neúčastnil, ale politiku neopustil, využíval jakýchkoli prostředků na sebe upozornit. Včetně témat UFO a „konspiračních teorií“.

Potřebujeme „Men in Black“?

Nejen Paul Hellyer je znepokojen přítomností mimozemšťanů na Zemi.

I v loňském roce to zajímalo zainteresované strany na ekonomickém fóru v Davosu. Projednávala se rizika pro pozemskou civilizaci, pokud by vešla do kontaktu s mimozemšťany, nebo dokonce jen z toho, že by zjistila existenci jiných civilizací ve vesmíru. Panel, kde probíhala tato diskuse, byl nazýván „X-faktor“. Informoval o tom seriózní vědecký časopis Nature.

Odborníci nakonec přiznali, že hrozba setkání se zástupci mimozemských civilizací existuje a je docela vážná. Vyzvali mezinárodní společenství, aby vyhodnotila rizika a připravilo se na setkání s mimozemšťany. Navíc, zazněl návrh na vytvoření bezpečnostní služby – podle „mužů v černém“, která by odhalovala mimozemšťany, aby se včas reagovalo na nebezpečí, přicházející z vesmíru.

Obr.2 Pokud cizinci opravdu přichází, pak lidé potřebují „Men in Black“. Foto: MIB

Mimochodem, účastníci fóra se nebojí jen přímých kontaktů s jinou civilizací, ale i hypotetických nebezpečí. Předpovídají, že dokonce i objevení života na jiné planetě by mohlo vyvolat diskusi o životě ve vesmíru, což by způsobilo podkopání základů filozofie a náboženství.

Odkazy

(1) If we down at least one UFO we’ll be facing an interstellar war – Former Defense Minister of Canada. Russia Today, 30.12. 2013, http://rt.com/shows/sophieco/%D1%81anada-minister-defense-ufo-959/
(2) http://en.wikipedia.org/wiki/Philip_J._Corso
(3) http://en.wikipedia.org/wiki/The_Day_After_Roswell
(4) http://www.amazon.com/Millennial-Hospitality-Charles-James-Hall/dp/1403376700
(5) http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Hellyer