Marťany vyhubily jaderné bomby?

Vědci našli stopy obrovských výbuchů
Dva údery

„Stopy silných termonukleárních výbuchů v marťanské minulosti, hypotéza Cydonie a Fermiho paradoxu“ (Evidence of Massive Thermonuclear Explosions in Mars Past, The Cydonian Hypothesis, and Fermi’s Paradox) – tak se nazývá zpráva známého amerického fyzika Dr. Johna Brandenburga (1), specialisty na fyziku plazmatu na Kalifornské universitě, připravené pro výroční konferenci Americké fyzikální společnosti (American Physical Society). (2)

Ve zprávě vědec dokládá, že na Marsu kdysi existovala civilizace, která zahynula v jaderné válce s mimozemšťany.

Už v roce 2011 Brandenburg vystoupil s hypotézou, vysvětlující červenou barvu Marsu. Jde o radioaktivní oxidy, které vznikají v důsledku některých přírodních procesů, ale také velmi silných termonukleárních explozí. Poukazují na to izotopy, obsažené v atmosféře Marsu. Jsou podobné těm, které se objevily na naší planetě po zkouškách vodíkových bomb.

Na stopy takových explozí Brandenburg považuje vysokou koncentraci xenonu 129 v atmosféře, a na povrchu – uran a thorium. Tyto látky objevila kosmická sonda Mars Odyssey. (3)

Nyní vědci revidovali jeho názor a kloní se k názoru, že výbuchy nebyly přírodního původu. Na Mars padaly bomby nějakých neznámých cizinců. Velké sídliště marťanské civilizace byly v oblastech, Cydonia Mensae (4) – tam, kde je slavná Sfinga a Galaxias Chaos (5). V těchto místech, podle Brandenburga, jsou zřetelné krátery po dvou silných explozích, které zničily veškerý život na této planetě.

Obr. Místa dvou silných výbuchů vodíkových pum

V době útoku cizinců byla Marťanská civilizace na úrovni vývoje, jako náš starověký Egypt, při stavbě pyramid. Proč se stali cílem útoku? Odpověď neznáme. Ale přesto e toto zjištění přínosem – je to důrazné varování, abychom se od mimozemšťanů drželi co nejdále. Jediná útěcha je, že se možná vyhubili navzájem.

Obr. Sfinga, možná vzniklá v době, kdy Marťané byli na úrovni rozvoje našich starých Egypťanů

Povrch Marsu je místy zeskelnatělý

Je možné, že existují i další důkazy o bombardování na jiných místech?

Američtí geologové Briony Horgan (6) a Jim Bell (7) z Arizonské university (Arizona State University in Tempe) objevili, že je marťanský povrch doslova pokryt sklem.

Fotografie, zaslané sondou Mars Express (8), obíhající Mars od konce roku 2003, ukazují roztavené duny, a skelný povrch na ploše celkem asi 10 milionů kilometrů čtverečních.

Pozornost vědců upoutaly snímky tzv. tmavých oblastí Marsu. Nacházejí se především v severních oblastech planety. Byly tak pojmenovány proto, že špatně odrážejí dopadající světlo.

Briony Horgan a Jim Bell navrhli, že sklo, pokrývající písečné duny, vzniklo v důsledku natavení písečného povrchu extrémními teplotami, při sopečných erupcích. Jenže takové sklo by mohlo být i stopou po jaderných explozích a tedy zapadat do hypotézy marťanské války.

Obr. Roztavené duny

V průběhu vykopávek na konci 70. let minulého století v ruinách starověkého indického města Mohendžodáro, centra civilizace Harappa, archeologové objevili velké plochy roztaveného zeskelnatělého písku.

Anglický badatel David Davenport (9) v roce 1996 navrhl, že toto sklo vzniklo v důsledku jaderného výbuchu, který zde proběhl před 4000 lety.

Odkazy

(1) http://astroreview.com/author/john-e-brandenburg-ph-d
(2) http://www.aps.org/
(3) http://www.foxnews.com/scitech/2011/04/01/natural-nuclear-blast-mars/
(4) http://cs.wikipedia.org/wiki/Cydonia_Mensae
(5) http://en.wikipedia.org/wiki/Galaxias_Chaos
(6) http://www.eaps.purdue.edu/people/faculty-pages/briony-horgan.html
(7) http://jimbell.sese.asu.edu/
(8) http://cs.wikipedia.org/wiki/Mars_Express
(9) http://en.wikipedia.org/wiki/Talk%3AMohenjo-daro, http://www.bibliotecapleyades.net/arqueologia/esp_mohenjo_daro_1.htm