Jsou protáhlé lebky znakem mimozemských hybridů?

V roce 1928 na jižním pobřeží Peru objevil peruánský archeolog Julio Tello soubor pozůstatků jedinců s neobvykle protáhlými lebkami.
Lebeční deformace jsou všeobecně známou praxí, kdy se lebka záměrně deformuje obinadly nebo dřevěnými destičkami, aby se dosáhlo podlouhlého nebo plochého tvaru.

Jenže příběh pokračoval….

Lebky z Paracasu jsou odlišné. Lebeční objem je až o 25 procent větší, a o 60 procent těžší než běžné lidské lebky, což znamená, že nebyly záměrně deformované. Obsahují také pouze jednu parietální kost, místo dvou. Spory o to, zda tvar lebek je či není výsledkem lebeční deformace, trvají již několik desetiletí.

Po dohodě s majitelem soukromého muzea, kde jsou lebky uschovány, byly Brienem Foersterem odebrány vzorky těchto lebek (vlasy, včetně kořenů, zuby, kosti a kůže).

Vzorky byly tajně propašovány z Peru přes Bolívii a byly poslány nikoli na adresu seriózního vědce nebo genetika, ale dnes již zesnulému Lloyd Pye (1946-2013) (1), zakladateli projektu Starchild (2), který jen tak na okraj a na vysvětlení názvu tohoto projektu, vždy věřil v mimozemské hybridy.

Na počátku února 2014 se objevily senzační zprávy (3). Brien Foerster na své facebookovské stránce 3.2.2014 oznámil, že tyto vzorky už byly prozkoumány a výsledky jsou šokující: protáhlé lebky mají mtDNA (mitochondriální DNA) s mutacemi dosud neznámými u žádného člověka, primáta nebo živočicha. Data jsou ale velice útržkovitá a analýzu spoustu sekvencí je pořád ještě zapotřebí provést, aby se obnovila úplná sekvence mtDNA. Ale těch pár fragmentů, které už podařilo z tohoto vzorku 3A sekventovat, naznačuje, že máme co dělat s novým, sice člověku podobným tvorem, avšak velice odlišným od Homo sapiens, Neandrtálců i Denisovanů. (4)

Obr. 2-4 Že jsou lebky z Paracacu padělky, snadno poznáte podle toho, že jejich nositelé museli zjevně zemřít hladem – mají nepohyblivé dolní čelisti…

Mimořádné zjištění si vyžaduje i mimořádné důkazy. Kde jsou analýzy? Protokoly z laboratoří? Nic takového Foerster nepředložil, o to více však článků a rozhovorů pro média. Také si můžete koupit jeho knihu s vlastnoručním podpisem a navštívit jeho přednáškové turné o Nefilim. Na další výzkum lebek přijímá dary… (5)

Badatelé a blogeři se samozřejmě tímto nehodlali smířit a pátrali po tom, kdo stojí za těmito údaji.

Renomované genetické laboratoře odmítly, že by tyto vzorky zkoumaly. Také údajné odlišnosti a zvláštnosti lebek byly iluzorní a přehnané. (6)

Kdo stojí za těmito vyhlášeními? Výsledky se nápadně podobají „zjištěním“ jisté Melba Ketchum. O koho jde?

Paní Ketchum se vytrvale snaží dokázat, že sněžný muž (yetti, bigfoot, atd.) je hybrid člověka s neznámým druhem primátů. Články o jejích objevech najdete zde (7). I když Foerster popírá, že by Ketchum byla oním tajemným genetikem, přiznal, že s ní v případu protáhlých lebek spolupracoval.

A kdo je Brien Foerster? Provozuje cestovku „Hidden Inka Tours“, nemá spojení s akademickým prostředím, ačkoli si říká „expert“. (8) Je to kamenosochař na plný úvazek. Je autorem několika knih, a spoluautorem knihy „The enigma of cranal deformation“ s D.H. Childressem (hvězdou seriálu Ancient Aliens – Vetřelci dávnověku).

Za senzačním objevem tedy stojí soukromé muzeum, jakýsi anonymní genetik a obchodníci se záhadnými mimozemskými hybridy. Odpověď na otázku v úvodu je více než jasná.

Odkazy

(1) Lloyd Pye. Rationalwiki. In: http://rationalwiki.org/wiki/Lloyd_Pye
(2) Starchild Project, http://starchildproject.com/
(3) Holloway, A.: Initial DNA analysis of Paracas elongated skull released – with incredible results. 5.2.2014, In: http://www.ancient-origins.net/news-evolution-human-origins/initial-dna-analysis-paracas-elongated-skull-released-incredible
(4) Brien, Foerster, http://www.facebook.com/Shipibospirit?fref=ts
(5) Genesis Quest Project 1: Testing the Elongated Skull Peoples of Peru https://www.indiegogo.com/projects/genesis-quest-project-1-testing-the-elongated-skull-peoples-of-peru
(6) Radford, B.: Why Pointed Skulls Spawn Alien Theories. 11.2.2014, http://news.discovery.com/human/psychology/why-pointed-skulls-spawn-alien-theories-140211.htm, Hill, S.: Foerster, Pye and Ketchum collaborate: Paracas elongated skull exposed! 6.2.2014, http://doubtfulnews.com/2014/02/foerster-pye-and-ketchum-collaborate-paracas-elongated-skull-exposed-its/, The Paracas skulls: aliens, an unknown hominid species or cranial deformation? 15.2.2014, http://badarchaeology.wordpress.com/category/frauds/
(7) http://doubtfulnews.com/?s=ketchum
(8) Hidden Inca Tours, http://hiddenincatours.com/, http://hiddenincatours.com/our-team/

Čtěte více: